T: 06-12173555 E: info@advanweert.nl

Particulieren

Betonlook-Stukadoor Ad van Weert Sint-Oedenrode

Btw stukadoor

Wil je ons inschakelen en ben je benieuwd hoeveel btw je voor stucwerk moet betalen? Op deze pagina lees je alles over het verlaagde btw-tarief van 9% en wanneer dit van toepassing is. Het is altijd verstandig om voor stukwerk ons in te schakelen. Stuken is namelijk echt vakwerk, waarvoor veel ervaring en kennis nodig is. Met ons ben je verzekerd van een strak resultaat en dat wil natuurlijk iedereen.

Verlaagd btw-tarief van 9%

Als uw woning ouder is dan 2 jaar valt het laten stukadoren ervan in 2021 onder het verlaagde btw-tarief van 9%. Ook over de voorbereiding, voorbehandelingen en de materiaalkosten betaal je dit lage tarief. Koop je zelf materialen bij de bouwmarkt? Dan betaal je 21% btw.

Werkzaamheden die onder de 9% btw regeling vallen:

  • Voorbereiding: het voorbereiden van het stukadoorwerk, zoals het schoonmaken van de muur en het afplakken van deuren en ramen.
  • Voorbehandelingen: daarbij moet je denken aan het voorstrijkmiddel, dat ervoor zorgt dat de stuklaag goed hecht.
  • Gebruikte materialen: wanneer je de materialen via je stucexpert koopt, betaal je slechts 9% btw.

Op belastingdienst.nl lees je meer over het btw tarief van een stukadoor.

Related Posts

Leave a Reply